Bănci din România, inclusiv BNR, date în judecată. Vezi de ce

BNR
BNR

Mai multe bănci din România, inclusiv BNR, vor fi date în judecată, pentru "inserarea în contract și utilizarea de clauze abuzive" și pe motiv că nu ar fi informat corect clienții asupra împrumuturilor în franci elvețieni, scrie

Avocatul Gheorghe Piperea pregătește un proces colectiv, la care poate lua parte oricine dorește să se alăture cauzei sale, în mod voluntar. El a scris în această dimineață pe pagina personală de Facebook:

"Ieri am dat startul constituirii alianței procesuale care va da în judecată mai multe bănci, inclusiv BNR, pentru evacuarea din contracte a clauzelor abuzive și repararea prejudiciului cauzat de aplicarea acestor clauze. Vom ataca inclusiv denominarea în franci elvețieni (CHF) a plăților, lucru care a dus la dublarea ratelor în anii 2009-2013, cînd CHF a «sărit» de la 1,7-2,2 lei la 3,7 lei".

"... de data asta vom da în judecată și BNR, întrucît, conform unor hotărîri ale Tribunalului București obținute de noi în procesele colective din anii 2010-2013, nu doar băncile comerciale sunt culpabile pentru inserarea în contract și utilizarea de clauze abuzive, ci și BNR, care a autorizat prealabil aceste produse bancare împănate cu clauze abuzive", continuă avocatul Gheorghe Piperea. În România, ponderea creditelor în franci elvețieni este de 8% din totalul împrumuturilor în valută acordate populației. Precedentul Croației El invocă precedentul Croației, unde "100 de mii de croați au reușit să învingă 8 bănci. (...) Deci, se poate. Forța financiară a 8 bănci nu a fost suficient de mare pentru a convinge judecătorul că cei 100 de mii de consumatori se înșeală în raționamentele lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel