Bancher de la Londra, numit șef la ministerul condus în trecut de Șova

Manuel Costescu, director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, a fost numit de premierul Dacian Cioloș șef la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat (DPISPP), fostul "minister" al Marilor Proiecte, condus în trecut de Dan Șova, relatează hotnews.ro.

Manuel Costescu îi va succede astfel în funcție de secretar de stat la DPISPP lui Alexandru Nastase, eliberat din funcție pe 15 ianuarie 2016, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Înainte de a se alătura JP Morgan, Costescu, în vârstă de 40 de ani, a lucrat în consultanță, cel mai recent pentru propria sa firma din Londra, alături de soția sa. A mai lucrat pentru McKinsey, la biroul din New York al companiei, iar anterior, pentru firma americană de consultanță în energie The Brattle Group.

Șeful Cancelariei premierului, Dragos Costache a anunțat întrun interviu pentru profit.ro că Departamentul pentru Investiții Străine va trece în coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Costin Borc având intenția de a-l transforma într-o agenție de promovare a intereselor economice ale României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel