Banca pentru Dezvoltare. Teodorovici: Structura, definitivată în acest an

Autorităţile vor definitiva structura noii bănci pentru dezvoltare în acest an fiind, de fapt, o bancă de promovare, a declarat miercuri Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la Palatul Parlamentului. 

'Este un concept mai vechi, bancă de promovare, cum este cunoscută la nivel european. Sunt 6 state membre la nivel european care au un astfel de concept de bancă. Nu este o nouă bancă. Sunt anumite atribuţii care, în sistemul nostru de astăzi, având două bănci, o serie de atribuţii care vor fi alipite. Vor fi câteva zone prioritare precum infrastructură, agricultură, IMM-uri, energie, sănătate, către care această bancă se va îndrepta cu precădere', a spus Teodorovici. 

Două proiecte în Parlament

El a precizat că în Parlament sunt două proiecte cu privire la o Bancă pentru Dezvoltare. 

'Sunt modele la nivel european. Sunt două proiecte în Parlament, unul fiind deja la Camera Deputaţilor. Ideea e să avem un singur document la ieşirea din Parlament, care să reglementeze modul în care această bancă va trebui să îşi desfăşoare treaba la nivelul pieţei. În 2018 definitivăm ca structură', a precizat ministrul Finanţelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel