Banca Mondială, finanțare pentru Delta Dunării

Banca Mondială poate sprijini proiectele privind conservarea biodiversității din județul Tulcea chiar și în contextul existenței mecanismului financiar Investiții Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD), a declarat joi, la Tulcea, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, Elisabetta Capannelli.

'Ați putea lua legătura cu Ministerul Finanțelor pentru a transmite faptul că sunteți interesați să obțineți finanțare din partea BM pentru anumite proiecte. Nu vom putea finanța podul sau aeroportul, dar am mai finanțat lucrări legate de acces, de biodiversitate', a afirmat Capannelli, adresându-se autorităților tulcene, care i-au prezentat stadiul implementării ITI-DD.

Comunicatul de presă publicat pe site-ul CJ Tulcea arată că autoritățile tulcene estimează o rată de absorbție de 80% a fondurilor disponibile pe noul mecanism de finanțare european.

'Cred că multe probleme au apărut ca urmare a întârzierii ghidurilor, pe de o parte. Pe de alta, am solicitat în repetate rânduri adaptarea ghidurilor la condițiile specifice de aici, din zona Deltei Dunării, și nu am primit câștig de cauză. Eu aproximez, totuși, că vom avea o rată de absorbție de peste 80%, restul fiind probleme cauzate tocmai de aceste întârzieri și de restricțiile stabilite prin ghiduri', a afirmat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

El a mai spus, potrivit comunicatului citat, că prin ITI-DD se încearcă finanțarea a până la 90% din investițiile prioritizate prin strategia întocmită de specialiștii BM, care a stat la baza Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării aprobată anul trecut prin hotărâre de Guvern, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel