EXCLUSIV  Banca Mondială: Banii pentru finanţarea proiectelor din Sectorul 5 nu trebuie să fie o problemă

Tatiana Proskuryakova, reprezentanta Băncii Mondiale la conferinţa "Sectorul 5: Exemplu de dezvoltare durabilă", a declarat că banii nu trebuie să fie o problemă pentru proiectele de investiţii din România şi din zonă, deoarece pot fi folosiţi atât bani europeni, cât şi bani din finanţări externe. 

"Munca noastră cu sectorul 5 a fost foarte importantă pentru noi. O parte crucială pentru strategia noastră trebuie să se concentreze pe viaţa oamenilor care lucrează în municipalităţi. Nici un proiect nu funcţionează fără o echipă dedicată şi competentă la conducere. Lucrăm deja de peste un an de zile şi sunt convinsă că vom întări această echipă. Finanţarea trebuie să vină atât în privat cât şi în sectorul public. Sunt multe investiţii care trebuie făcute în sectorul 5, pentru a dezvolta esenţa pe care o deţine.

Există două investiţii extraordinare în România, în zona Antiaeriană şi la Măgurele, ambele în zona sectorului 5. Pentru a porni aceste investiţii, trebuie să existe un plan foarte bun, care cred că deja există, dar şi investiţii publice cruciale. La nivel de conectivitate, digitalizare, dar şi la calitatea vieţii, spitale, şcoli. Oamenii trebuie să simtă că Sectorul 5 este locul în care trebuie să locuiască, iar acest sector trebuie să fie atractiv atât pentru companii. Am văzut şi prezentarea excelentă a doamnei ministru Mânzatu. România are acces major la surse de finanţare minunate, cum ar fi cele europene, dar este şi o destinaţie pentru finanţări externe. Banii nu trebuie să fie o problemă. Banca Mondială este pregătită să finanţeze proiecte în România. Nimic nu este imposibil de aici încolo", a spus Tatiana Proskuryakova, managerul de ţară pentru România şi Ungaria din partea Băncii Mondiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel