Banca lui Umbrărescu, aproape de lansare

dorinel_umbrarescu_80089700
dorinel_umbrarescu_80089700

De la debutul crizei financiare, doar două instituții de credit cu capital majoritar privat românesc au apărut în țara noastră -  Banca Feroviară și Banca Română de Credite și Investiții (BRCI).

BRCI are de - de câteva zile - consiliu de supraveghere legal constituit, condus de Roxana Moldovan, şi un directorat în fruntea căruia a fost desemnat Marinel Burduja.

Cei doi veterani ai sistemului bancar îşi pun în joc experienţa şi reputaţia pentru a ridica un nou jucător pe piaţa finanţărilor pentru companii mici şi medii. Surse bancare afirmă că acţionarul majoritar al BRCI Dorinel Umbrărescu, care deţine circa 93,3%, ar fi hotărât să-i lase mână liberă lui Burduja, neintenţionând să se implice în businessul curent, scrie Ziarul Financiar.

"Îmi doresc o bancă care să vină în sprijinul investitorilor, în special autohtoni. Dacă și multinaționalele vor dori, sunt bineveniți. Îmi doresc o bancă în care depunătorii să aibă siguranță 100% că nu vor pierde banii (...) Doresc ca aceia care investesc să fie respectați și în primul rând să fie serviți foarte rapid, să primească un răspuns, da sau nu, într-o săptămână, maxim 10 zile, și nu în trei luni", a spus Umbrărescu, citat de Mediafax.

Dacă Feroviara lui Valer Blidar a pornit de la zero în 2009 şi a avut nevoie de patru ani pentru a se apropia de pragul de rentabilitate, BRCI se bazează pe scheletul fostei ATE Bank şi îşi face apariţia pe piaţă într-o perioadă în care economia dă semne bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel