Banca Centrală Europeană nu a modificat dobânzile la prima ședință sub Lagarde

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Banca a decis să nu modifice nicio dobândă în prima șendință sub noul șef al instituției.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să nu modifice dobânda de politică monetară la finalul primei ședințe sub conducerea noului președinte, Christine Lagarde, conform Agerpres.

BCE a trimis printr-un comunicat că Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul 0, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a rămas la 0,25%. Dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la BCE pentru o perioadă de 24 de ore a fost lăsată la minus 0,5%.

Dobânzile, neatinse de noul șef al BCE

„Consiliul guvernatorilor anticipează menținerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va observa o convergență robustă a perspectivelor inflației către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecție, precum şi reflectarea consecventă a acestei convergențe în dinamica inflației de bază", a transmis BCE prin comunicat.

Toată atenția analiștilor se îndreaptă acum spre prima conferință de presă a Christinei Lagarde, programată pentru ora 16:30, ocazie cu care șeful BCE va comenta deciziile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel