EXCLUSIV  Banala piatră la ficat poate duce la probleme grave de sănătate. Cazul mega mediatizat al unei vedete TV acum se poate rezolva și în România

Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels

Banala piatră la ficat poate duce la probleme grave de sănătate.

O vedetă de televiziune din România a trecut printr-un astfel de episod. În cazul ei, o astfel de piatră a dus la o pancreatită extrem de gravă. Cazul a fost mega mediatizat. Vedeta a fost tratată chiar și în străinătate. Acum, astfel de probleme se pot rezolva ușor și în țara noastră cu tehnologii și medici de vârf.

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre acest subiect.

”Am lucrat în trei spitale mari de-a lungul carierei mele: Universitar, Gerota și Militar și realizez că majoritatea patologiilor se pot rezolva la noi cu aceeași competență ca afară.”, a zis medicul Teodor Bădescu la DC News.

”Poate în România pacientul este tratat cu mai multă atenție pentru că, într-o clinică mamut din străinătate, este tratat mai repede-înainte”, a completat jurnalistul Val Vâlcu.

Vezi, pe larg, în video:

Dr Teodor Bădescu (SANADOR): Numărul de beri băut zilnic care te duce direct la ciroză

Dr Teodor Bădescu a vorbit și despre consumul de bere, lansând totodată o avertizare importantă. 

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între zece și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus medicul Teodor Bădescu.

”În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul, adăugând ulterior: ”Este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă e în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

Cu privire la vin, ”medicii recomandă că e bine pentru sănătate dacă consumi un pahar de vin la prânz”.

De asemenea, în cadrul interviului, a lansat un avertisment și cu privire la alimentele procesate, ”care, de multe ori, sunt din import, nu știm exact cum s-au cultivat plantele sau cum au fost crescute animalele respective”. ”Abuzul alimentar intră în discuție. Poți consuma orice aliment, dar fără să faci abuz!”, a precizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel