BALONUL DE AUR: CRISTIANO RONALDO, favorit în fața lui LIONEL MESSI și MANUEL NEUER

FIFA, alături de Revista France Footbal, acordă luni Balonul de Aur, cel mai prestigios trofeu individual care poate fi câștigat de un fotbalist. Cei trei finaliști sunt Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Manuel Neuer.

Cristiano Ronaldo (2008 și 2013) și Lionel Messi (2009, 2010, 2011 și 2012) au pus stăpânire pe Balonul de Aur în ultimii șase ani, în vreme de Manuel Neuer este în premieră în finala pentru premiul acordat de FIFA și France Football. 

Portughezul a câștigat patru trofee cu Real Madrid în 2014. Argentinianul a ajuns în finala Campionatului Mondial din Brazilia, unde a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Portarul german s-a încoronat campion mondial cu Germania și a jucat semifinalele UCL cu Bayern.

Vezi și: VIDEO: Cele mai frumoase 10 goluri din 2014 în opinia spaniolilor

Cristiano Ronaldo pare favoritul la cucerirea Balonului de Aur. Ba chiar Gazeta Sporturilor scrie, citând o sursă oficială din Elveţia, că lusitanul își va păstra trofeul cucerit în 2013. Ronaldo ar ajunge astfel la al treilea Balon de Aur cucerit în carieră și i-ar egala pe Cruyff, Platini și Van Basten, apropiindu-se la unul singur de marele său rival, Leo Messi.

Cristiano Ronaldo nu a strălucit la Campionatul Mondial, unde Portugalia n-a trecut de grupe, însă a compensat prin sezonul formidabil reuşit cu Real Madrid. Pe lângă Liga Campionilor, Mondialul cluburilor, Supercupa Europei şi Cupa Regelui, cucerite cu echipa, CR7 a reușit performanțe individuale fantastice. A marcat un număr record de goluri într-un singur sezon de Champions League - 17.

Iată cifrele portughezului în 2014, atât la Real Madrid, cât și la naționala Portugaliei: 

- 60 de meciuri
- 61 de goluri
- 22 de assisturi
- 11 "duble"
- 3 hat-trick-uri
- 1 poker

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel