Baia Mare. Un nou proiect civic: "Fără puturoși în funcții publice"

Catalin Chereches
Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, vine cu un nou proiect inspirat de campania "Fără penali în funcții publice".

Cătălin Cherecheș propune un nou proiect civic prin care dorește evaluări anuale cu privire la activitatea tuturor aleșilor, de la cei locali, la președintele României. Numele propus este "Fără puturoși în funcții publice".

"Dacă ești puturos și prost trebuie să stai acasă"

"Eu consider că pe același palier putem pune acest proiect civic ‘Fără penali în funcții publice’ cu alt proiect civic, ‘Fără puturoși în funcții publice’. Asta pentru că mecanismele de verificare trebuie să fie foarte clare. Trebuie ca evaluarea să fie făcută anual cu privire la modul în care își îndeplinesc atribuțiile aleșii locali și județeni, parlamentarii și președintele României pentru că altfel l-ai plasat prin vot într-o anumită funcție și patru ani te uiți la el indiferent că e bun sau nu, sau dacă are activitate sau nu. Așadar, pe lângă această inițiativă generoasă de conştientizare a cetățenilor cu privire la ceea ce legea astăzi, într-un mod probabil prea general menționează, consider că și o astfel de evaluare a competențelor, respectiv atribuțiilor îndeplinite trebuie să fie clar menționată într-un act normativ. Așadar, cu privire la acest demers cetățenesc pe care înțeleg că partidele politice ar trebui să nu îl viciieze și să nu îl otrăvească în niciun fel pentru că este o chestiune mult prea generoasă și pentru că eu conider că orice partid din România, prin unii dintre membri săi înseamnă grupuri de interese sau oameni interesați pentru a avea putere și a influența decizii prin prezența lor în astfel de partide. România trebuie să se așeze într-o zonă de normalitate. Dacă ai făcut o greșeală trebuie să plătești. Dacă ești puturos și prost trebuie să stai acasă și nu trebuie să conduci comunități sau să ai funcții publice”, susține Cătălin Cherecheş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel