Bahiti, monedă virtuală lansată la Bacău

Mihai Candet, un student de 23 de ani al Universității „Vasile Alecsandri”, cel care deține firma Penta Squad, a lansat de curând o monedă viruală: bahiti.

”A fost o provocare pentru mine, ceva serios care mi-a deschis practic noi orizonturi. Am lucrat trei luni la acel soft care a funcționat foarte bine. Anul trecut m-am hotărât să accesez fonduri guvernamentale prin Start Up Nation și să-mi deschid o firmă cu gândul că voi putea dezvolta ceva mult mai mare. Așa că am deschis firma anul acesta (...) Și cum noi în trecut lucram cu monede virtuale, ne-am propus să facem și noi una, să vedem cum merge. În timp ce dezvoltam proiectul ne-am dat seama că nu e chiar așa cum am crezut noi la început”, scrie desteptarea.ro.

”O monedă virtuală funcționează cu două lucruri: altgorimul din spatele ei, care face calculele, și partea de blockchain, care e un fel de bază de date, dar care nu este stocată undeva, ci circulă prin rețea, cum ar veni. Ne-a luat trei săptămâni să ne dăm seama cum funcționează algoritmul... Erau calcule matematice atât de complicate că mi-am sunat și profesorul de matematică, de la facultate, să mă ajute să fac calculele. După ce am reușit cu calculele, partea de blockchain ne-a luat alte două săptămâni, după care a luat naștere moneda noastră virtuală pe care am botezat-o 'bahiti'” mai relatează sursa citată, într-un interviu cu cel care a realizat această monedă virtuală.

Cât valorează bahiti

”Numele nu vine de la ceva anume, așa ne-a venit prin cap. Apoi a trebuit să ne facem o platformă pentru ca moneda să poată fi minată, pentru ca un utilizator să o poată obține. Este același sistem ca la bitcoin, ușor modificat. După ce am terminat tot, am postat-o pe forumurile comunităților de criptomonede”, spune Mihai Candet.

”Moneda merge foarte bine și trebuie să spunem că suntem cam singurii pe partea de est a Europei care am reușit să dezvoltăm așa ceva cu tehnologie și algoritm propriu. Acum bahiti este pe piață și există un stoc de două milioane de monede care circulă pe piață. O monedă de-a noastră valorează în acest moment 9 cenți americani pentru că suntem la început și nu avem un buget cum au alții, de milioane de dolari”, au mai reltatat ccei de la desteptarea.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel