Bădălău: Fabrica Mitsubishi din Anglia ar putea fi mutată în România

masini fabrica
masini fabrica

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat că a prezentat ambasadorilor chinez şi japonez facilităţile pe care le oferă judeţul Giurgiu în contextul în care marile companii din cele două ţări îşi relochează fabricile din Marea Britanie, mărturisind că şi-ar dori ca Mitsubischi să îşi mute o fabrică în România. 

"M-am întâlnit cu ambasadorul japonez şi cu cel chinez în urmă cu o săptămână şi jumătate, am dorit să am întâlnirile acestea cu partea asiatică tocmai pentru că se produce un moment extrem de important odată cu Brexitul. Toate firmele din Asia îşi relocă fabricile din Marea Britanie şi, în momentul de faţă, fac un studiu de piaţă, ei vor să le mute în Europa. Îşi relocă absolut tot şi fac cercetări şi mi-au spus, mi-au recunoscut ambii ambasadori, că cercetează absolut toate ţările, discută şi în Bulgaria. Noi încercăm să le oferim condiţii cât mai bune pentru ca să aducă locuri de muncă la noi...poate reuşim şi în Giurgiu. Ca să vă dau ca paranteză, vor să mute fabrica Mitsubishi din Marea Britanie să o aducă undeva în Europa, în interiorul Europei, pot să spun în România, şi încercăm, am încercat să am discuţii şi să le spun şi facilităţile judeţului Giurgiu", a declarat senatorul Niculae Bădălău. 

El spune că forţa de muncă necalificată şi faptul că Zona Liberă nu a fost transformată încă în Parc industrial sunt dezavantaje, deocamdată, pentru Giurgiu. 

"Din păcate, am întârziat aici cu Parcul industrial, nimeni nu-ţi va veni într-o Zonă Liberă, trebuie parc industrial şi o spun şi o s-o repet până o să înţeleagă absolut toată lumea. În acelaşi timp, printr-o lege a învăţământului trebuie schimbată programa şi să reuşim să creăm din nou liceele industriale şi şcolile profesionale pe meserii, vestita lege a uceniciei, pentru că şi acum, dacă vă uitaţi la investitorii din Giurgiu, o să vedeţi că au o lipsă de oameni calificaţi', a afirmat Niculae Bădălău. 

În calitate de preşedinte al grupului parlamentar de prietenie româno-chinezo, senatorul PSD spune că apreciază faptul că această ţară a ajuns la un nivel înalt al tehnologiei şi consideră că atât China cât şi Japonia, care "a oferit un împrumut României pentru metroul Gara de Nord- Optopeni", pot dezvolta pieţe în România, care a devenit o ţară "stabilă din punct de vedere fiscal", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel