Bacterii tot mai rezistente din cauza soluțiilor dezinfectante cu alcool

bacterie
bacterie

Cercetătorii australieni au descoperit motivul pentru care crește numărul infecțiilor nozocomiale cauzate de bacteria Enterococcus faecium. Aceste bacterii devin rezistente la alcoolul din soluțiile dezinfectante utilizate în spitale. 

Alcoolul din soluțiile dezinfectante, folosite inclusiv în spitale, ajută la limitarea transmiterii agenților patogeni precum stafilococul auriu sau Enterococcus faecium. Cu toate acestea, în ultimii ani, medicii au observat creșterea numărului infecțiilor nozocomiale cauzate de Enterococcus faecium, în spitale din Anglia și Australia. Cercetătorii au descoperit că această bacterie, deja rezistentă la mai multe tipuri de antibiotice, a devenit acum foarte rezistentă și la alcool.

Studiul care a ajuns la această concluzie a fost publicat în Science Translational Medicine. 

Bacterie de 10 ori mai rezistentă la alcool

Cercetătorii au prelevat probe de Enterococcus faecium din două spitale din Melbourne între 1997 și 2015. Rezistența la alcool a acestei bacterii a fost testată în timp. Cercetătorii au descoperit că în eșantioanele din 2015, bacteriile au dezvoltat o rezistență de 1 ori mai mare la alcool decât cele din probele mai vechi. Acest lucru dovedește că bacteriile s-au adaptat la alcool, ceea ce înseamnă că lupta contra infecțiilor nozocomiale în spitale devine din ce în ce mai dificilă. 

Aceste informații ar trebui luate în considerare de laboratoarele care produc soluții dezinfectante, esențiale în mediul spitalicesc. 

Autorii studiului sugerează utilizarea mai multor produse pe bază de clor în locul alcoolului și recomandă îmbunătățirea depistării infecțiilor nozocomiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel