Baconschi și Badea se bat pe un colegiu din Diaspora

badea-baconschi
badea-baconschi

În PDL au început scandalurile pentru colegii. Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, și senatorul Viorel Badea vor să candideze în același colegiu din Diaspora pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Decizia desemnării unui candidat o are însă Monica Macovei.

La numai câteva zile de la lansarea oficială a ARD, au început să iasă la suprafață scandalurile legate de candidaturile în colegii. Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, și senatorul Viorel Badea doresc același colegiu din Diaspora, decizia fiind de competența Comisiei de etică condusă de Monica Macovei, scrie evz.ro.

"Am fost de trei ori ambasador, ministru de Externe, m-am ocupat de legea prin corespondență. Este o opțiune, din punctul meu de vedere, naturală pentru acest colegiu", a  spus Baconschi, precizând că președintele PDL Diaspora, William Brînză, a trimis conducerii partidului ambele nume.

 "Urmează să se ia o decizie în cadrul partidului, se așteptă și avizul comisiei de Etică. Domnul Badea a fost plecat la USL, a votat niște suspendări... Este dreptul meu să aspir la acest colegiu", a mai spus Baconschi.

 La rândul său, Viorel Badea a spus că nu renunță în niciun caz la Colegiul 1 Diaspora. "Domnul Baconschi are o obsesie mai veche. Este însă dreptul să candideze, eu aștept decizia partidului (...) Îi apreciez experiența de ministru de externe dar trebuie să aibă experiență de lucru cu oamenii din comunitățile de acolo", a mai spus Badea, care subliniat că nu va renunța la munca sa.

Viorel Badea a revenit în PDL în luna iulie, după ce în luna mai își anunțase demisia din PDL pentru a se înscrie în PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel