Baconschi oferă soluții pentru electoratul de dreapta la prezidențiale

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe și membru fondator al PMP, consideră că actuala scenă politică românească oferă electoratului de "dreapta" doar două soluții la alegerile prezidențiale, ambele cu aceeași finalitate.

"Un sondaj recent îl dă pe Victor Ponta câștigător al prezidențialelor în toate ipotezele de confruntare în turul 2. De ce ? Simplu: electoratul anti-PSD e acela exigent, lucid, care înțelege că "dreapta" ne poate aduce dezvoltare economică mai rapidă și o democrație mai solidă.
Ce înseamnă însă "dreapta" la nivelul partidelor ? Să vedem: PNL a participat la puciul din 2012 și a guvernat doi ani ca stâlp al USL. Acum, Tăriceanu rupe o bucată din el, în vreme ce restul - debusolat prin retragerea lui Antonescu - caută să se agațe de "mitul" Iohannis. PDL nu s-a reformat și, după o nouă scădere, e gata să se verse în PNL. Marea speranță a "dreptei altfel" - PMP - tocmai a avut congresul care l-a consacrat ca partid al Elenei Udrea. Forța Civică nu a trecut pragul electoral, iar pe MRU - un excelent candidat - nu pare să-l dorească nimeni.

Citește și SONDAJ: Ponta câștigă prezidenţialele. Iohannis, pe locul doi

În aceste condiții, electoratul de dreapta are două soluții: fie își distribuie votul în funcție de diviziunile partidelor de dreapta (cu șanse maxime pentru PNL-PDL, care au un aparat puternic, 17 CJ, 1200 de primari, consilieri etc ), fie stă acasă. În ambele situații, candidatul PSD-UNPR (plus UDMR sau, dacă nu vor, PPDD și alții) câștigă fără probleme", a scris Teodor Baconschi pe Facebook, după ce un recent sondaj, realizat de Operations Research în perioada 5-10 iunie ce a cuprins 1.100 de interviuri, arată Victor Ponta ar obţine aproape jumătate din voturi (45%) dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, fiind urmat la mare distanță de Klaus Iohannis, cu 26%, şi de liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, cu 13%.

Citește și Sondaj: Mircea Diaconu îl bate pe Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel