Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Baconschi cere ajutorul Bisericii: Nu are ea vocația de a evangheliza barbarii?

DCNews Team / 27 iul 2012 / 14:10
baconschi
baconschi

”Atunci când statul riscă să fie confiscat de o rețea mafiotă, glasul Bisericii trebuie să se facă auzit” prin mesaje pastorale adresate partidelor, a scris, vineri pe Facebook, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate Teodor Baconschi, în opinia căruia ”miza politicii este păcălirea periodică a unei mase de <proști>”.

,,Viața politică din România are trei caracteristici: trivialitatea, ipocrizia și atacul la persoană. Prima coboară zilnic nivelul dezbaterii. A doua ne afundă în minciună și duplicitate adeseori schizofrenică. Ultima sacrifică binele comun pentru spectacolul ieftin al unor bătăi ca în spatele blocului. Respectivele trăsături exprimă convingerea transpartinică a liderilor de tranziție: miza politicii este păcălirea periodică a unei mase de <proști>. Când confunzi ansamblul unei societăți cu o galerie de fotbal, e greu să livrezi mai mult”, a scris Baconschi pe pagina de socializare.

Fostul ministru de Externe Democrat-liberalul susține că ”exact cei mai educați și cei mai lucizi” români nu vor să mai voteze, deoarece s-a trecut de la o ”societate a fricii” la una de ”dezgust”.

,,De aceea nu mai votează 50 % dintre români, adică exact cei mai educați, mai lucizi, mai activi profesional. Am trecut de la o societate a fricii, la o societate a dezgustului”, afirmă Baconschi.

Democrat-liberalul  mai subliniază că, ”în acest context de psihologie colectivă”, Biserica Ortodoxă ar trebui să lanseze masaje pastorale partidelor politice, mai ales că una dintre ”vocațiile” ei este aceea de a evangheliza ”barbarii”.

”Biserica e liberă și lucrează, idealmente, într-un stat liber. Atunci când statul riscă să fie confiscat de o rețea mafiotă, glasul Bisericii trebuie să se facă auzit. Pentru că dacă statul își pierde autonomia, nici libertatea credinței nu mai e garantată. Și apoi, nu asta face Biserica lui Hristos de două milenii? Nu are ea vocația de a evangheliza barbarii, de a civiliza moravurile și de a îmblânzi, prin cultivarea virtuților creștine, raporturile sociale?”, continuă fostul ministru de Externe, care așteaptă un mesaj pastoral, menit a detensiona viața publică a României.

,,Așteptăm, ca laici, un mesaj pastoral dedicat moderației și bunului simț. Poate că el nu va fi suficient pentru a detensiona viața publică a României. Dar va fi auzit cu „urechile inimii”, cum spunea Fericitul Augustin. Și va fi bineplăcut lui Dumnezeu”, conchide Teodor Baconschi.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știriIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22