Baclava gigant, desertul pentru Cartea Recordurilor

O baclava gigant, demnă de Cartea Recordurilor, a fost preparată de un grup de cofetari din Turcia.

Un grup de cofetari din Turcia a preparat o baclava de dimensiuni impresionante, care cântăreşte peste jumătate de tonă, în încercarea de a doborât recordul mondial pentru cel mai mare astfel de desert, informează Reuters.

Baclavaua gigant a fost prezentată cu ocazia 'Gastronomy Summit' din Ankara, unde zeci de vizitatori au cerut vociferând câte o bucată din deliciosul preparat. Mehmet Kanbur, liderul grupului de 14 bucătari şi directorul lanţului turcesc de patiserie Mado, a spus că baclavaua cântăreşte 518 kilograme, de două ori mai mult faţă de recordul precedent, şi a fost realizată în şase luni.

Performanţa a fost confirmată de un oficial de la Guinness World Records, care a monitorizat evenimentul printr-o transmisiune video online, precizează agenţia de presă Anadolu. Baclavaua, a cărei origine este motiv de dispută între Turcia şi Grecia, conţine fistic proaspăt sau nuci şi glazură de miere deasupra unui foietaj pufos.

[citeste si]

Este, bineînţeles, realizarea Turciei, baclavaua Turciei, a spus Kanbur. După cum ştiţi, turcii mănâncă dulciuri din fragedă pruncie până la moarte...Vrem să spunem lumii întregi: mănâncă dulce, vorbeşte dulce, spune Kanbur. Acest record este un mesaj dulce către lume. Să nu vorbim despre conflicte, să vorbim despre dulciuri, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel