Bacău: Listele electorale, invalidate şi respinse de BEJ

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bacău a invalidat listele electorale depuse de organizaţiile judeţene ale PRM, PNŢCD, Partida Romilor, PND şi PMP.

Deciziile au fost afişate la sediul BEJ, iar formaţiunile au dreptul de a face contestaţie. BEJ a motivat respingerea prin faptul că nu a fost întrunit numărul de semnături valide pe listele depuse. Ion Mâcâială, membru în conducerea PMP, a declarat pentru AGERPRES că formaţiunea sa politică va face contestaţie.

'Probabil ne-a scăpat ceva, chiar nu ştiu ce să zic. Facem contestaţie, desigur', a spus Mâcâială. În schimb, Gabriel Corodeanu, candidatul pentru primăria Bacău din partea PNŢCD, care nici el nu a întrunit numărul legal de semnături valabile din partea susţinătorilor, s-a arătat 'foarte dezamăgit' şi a menţionat că nu ştie dacă organizaţia judeţeană va depune contestaţie, dar el personal a subliniat că se va retrage din cursa electorală.

'Sunt foarte dezamăgit de modul în care colegii mei de partid au acţionat pentru întocmirea listelor de susţinere a candidaturilor. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar eu mă retrag', a precizat Corodeanu. La Biroul Electoral Municipal (BEM) Bacău, unde s-au înregistrat candidaturile pentru Primărie şi Consiliul local, nu au fost semnalate modificări ori neclarităţi în listele electorale, însă, două contestaţii sunt în analiza acestui for. Un petent a reclamat faptul că s-a regăsit pe lista de susţinători ai primarului suspendat Romeo Stavarache, deşi nu a semnat documentul. El menţionat, în contestaţie, şi faptul că soţia sa este în aceeaşi situaţie. Pentru a dovedi falsul, bărbatul a depus copii după actele sale de identitate şi ale soţiei. O altă sesizare depusă la BEM Bacău a fost formulată de un candidat PMP la Consiliul local, care spune că lista de semnături a formaţiunii nu este corectă. El susţine că, de fapt, nu ar dori să fie consilier local, iar semnătura pe declaraţia de acceptare nu e, de fapt, a sa. El a informat BEM că, în aceste condiţii, lista de semnături nu ar fi corectă, deşi candidatura lui Constantin Scripăţ la primăria Bacău, precum şi lista de consilieri au fost validate. Candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat pentru AGERPRES că 'în mod cert nu îl forţează nimeni să candideze'.

Identitatea persoanelor care au făcut contestaţiile nu a fost făcută publică, dar vineri BEM va da o soluţie. Lista candidaturilor rămase definitive va fi publicată în data de 4 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel