Bacalaureat. Liviu Pop vrea o nouă sesiune în iarnă

Bogdan Bolojan / 14 noi 2017 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, afirmă că există o discuţie privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată "undeva în decembrie, poate februarie". El spune că "deocamdată este o chestiune de discuţii" şi că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor. 

"Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim. Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanţa de iarnă", a spus Liviu  Pop, opinând că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat. 

Liviu Pop spune că astfel elevii de clasa a XII-a ar primi o nouă șansă. Ministrul Educației spune că inclusiv românii din diaspora trebuie să aibă șansa de a susține acest examen, astfel că se discută și de un bacalaureat al românilor de pretutindeni. 


"Deocamdată este o chestiune de discuţii. Eu cred că legea ne permite să introducem a treia sesiune de bacalaureat. A fost vorba cândva să o introducem în martie. A fost o opoziţie din sistem, puţin, vizavi de organizare. Am discutat cu o parte din colegii mei din minister şi inspectorate. Dacă vom gândi o a treia sesiune de bacalaureat, aceasta trebuie gândită, evident, în termeni rezonabili şi normali în aşa fel încât să dăm şanse mai mari elevilor care au finalizat clasa a XII-a şi de ce să nu uităm că mai sunt şi alţi români prin alte colţuri ale lumii şi un bacalaureat al românilor de pretutindeni ar trebuie să îl gândim ca ţară, lucru pe care o să îl facem în baza unor dezbateri ample, nu aşa, pe viteză. Pentru cei care anul viitor urmează să dea examen de bacalaureat nu se modifică nimic," a mai spus Pop, conform Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24