BACALAUREAT 2015. Alina Gorghiu: Ministerul Educației nu se poate ține de propriile angajamente

Elena Badea / 28 iun 2015 / 18:08 Salveaza PDF Comentarii

Critici dure de la vârful PNL pentru Ministerul Educației cu doar o zi înainte de probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2015. 

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, comentează critic măsurile de supraveghere impuse de Ministerul Educației în privința Bacalaureatului.

"Mâine începe bacalaureatul, însă Ministerul Educației nu pare capabil să asigure condițiile potrivite pentru derularea examenelor și nici egalitatea tratamentului între elevi.

Pe lângă decizia de ultimă oră ca lucrările scrise să fie corectate în alte județe (de ce nu s-a putut introduce din timp această prevedere rămâne un mister), ministrul Educației consideră că supravegherea audio a examenului nu e obligatorie, deși metodologia prevede atât supraveghere video, cât și audio. Ministerul a dorit să introducă un element suplimentar de securitate, dar nu e în stare să-l pună în practică decât pentru 60% dintre centrele de examinare, conform spuselor ministrului.

Consider că e obligatorie egalitatea de tratament a candidaților: ori supraveghere 100% video și audio, ori supraveghere 100% doar video. Elevii nu sunt vinovați dacă Ministerul Educației nu se poate ține de propriile angajamente", a scris, duminică, pe Facebook, Alina Gorghiu.

BACALAUREAT 2015. Sorin Cîmpeanu: Procedura de corectare a lucrărilor scrise se va modifica

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27