Urmărește emisiunea live


Baba i-a demis pe inspectorii școlari ai ISJ Iaşi. Popa susţine că e "răzbunare politică"

mihaela_popa_6_93592200
mihaela_popa_6_93592200

Cei doi inspectori şcolari generali adjuncţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au fost demişi, printr-un ordin al ministrului demis al Educaţiei Cătălin Baba, senatorul PNL Mihaela Popa susţinând că este vorba despre "o răzbunare politică", după ce ea a demisionat din PDL.

Inspectorii şcolari generali adjuncţi din cadrul ISJ Iaşi, Mariana Pop şi Bogdan Cristescu, au fost demişi, printr-un ordin al ministrului demis al Educaţiei Cătălin Baba, documentele ajungând vineri la Inspectoratul Şcolar din Iaşi.

Senatorul PNL Mihaela Popa, care recent a demisionat din PDL, a spus că totul este "o răzbunare politică", întrucât cei doi inspectori adjuncţi erau consideraţi ca fiind apropiaţii săi, scrie Mediafax.

"Ministrul a semnat ordinul ca să se răzbune, crezând că sunt prietenii mei, dar a înţeles greşit. Eu i-am susţinut pentru că sunt oameni valoroşi, ambii având CV-uri impresionante. Mariana Pop a coordonat proiecte cu fonduri europene, iar Cristescu este profesor de matematică având doctorat la Sorbona. Ceea ce s-a întâmplat este o ilegalitate crasă", a declarat, sâmbătă, senatorul PNL Mihaela Popa.

Ea a mai spus că decizia ministrului demis al Educaţiei este o măsură de intimidare.

"PDL îmi ameninţă colaboratorii, prietenii şi familia", a declarat senatorul liberal.

La rândul său, şefa ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc, a afirmat că nu este vorba despre o demitere, ci despre o încetare a detaşării celor doi adjuncţi de la şcolile de la care provin la inspectorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel