Azi s-a dat un mesaj pentru toţi senatorii şi deputaţii PDL: Dacă cumva gândiţi să plecaţi din PDL, pregătiţi-vă că vine DNA la uşă, declară Victor Ponta

victor_ponta_80367300
victor_ponta_80367300

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că Opoziţia era pe punctul de a obţine majoritatea  în Senat şi astfel avea toate şansele să treacă moţiunea simplă  la adresa ministrului de Externe, Teodor Baconschi, iar prin acţiunea DNA împotriva lui Mircea Banias s-a dat un semnal parlamentarilor PDL.

Constat că pericolul ca azi majoritatea să fie schimbată în Senat şi moţiunea împotriva lui Baconshi să treacă a fost luat în serios de Traian Bsăescu şi de sistemul care îl sprijină, un sistem care înseamnă autorităţi publice, DNA şi ce mai are statul român alături de Traian Băsescu. De dimineaţă am văzut reacţia. Înţeleg că un senator al PDL, nu-l cunosc personal, era posibil ca azi să părăsească PDL şi eventual să voteze moţiunea. E clar că DNA are un calendar politic. Nu s-a întâmplat nimic ieri sau mâine", a spus Ponta.

El a precizat că, în condiţiile în care existau semnale că mai mulţi parlamentari vor părăsi PDL, coroborate cu semnalele că s-ar putea ca majoritatea de la Senat să se schimbe în favoarea opoziţiei şi moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Teodor Baconschi, să treacă, s-a dat un mesaj către cei ce vor să părăsească PDL.

"Azi s-a dat un mesaj pentru toţi senatorii şi deputaţii PDL: «Dacă cumva gândiţi să plecaţi din PDL, pregătiţi-vă că vine DNA la uşă». O spun ca fost procuror şi om al legii: nu ştiu şi nu sunt eu în măsură să spun dacă s-au săvârşit fapte penale. Dar ştiu că azi, luni, cu 6-8 ore înainte de discuţiile în Senat pe o moţiune cu semnificaţie specială, care ar fi putut schimba majoritatea, azi, deodată, după multe luni de inactivitate, DNA şi autorităţile statului se activează", a spus Ponta.

Liderul PSD a apreciat că acesta este un semnal "foarte clar şi foarte dur" parlamentarilor care eventual se gândeau să nu mai rămână alături de Traian Băescu şi Emil Boc.

"Încep să înţeleagă şi cei de la PDL că nu mai trăim într-o democraţie, că instituţiile statului sunt controlate politic şi au calendar politic. Dacă votezi cu Boc şi Udrea, Codul penal nu se aplică, dacă nu, se va aplica. E un semnal extrem de clar de lipsă de democraţie, de politizare a actului de justiţie", a susţinut Ponta.  El a arătat că, faţă de aceste lucruri, USL îşi menţine decizia de a face o opoziţie hotărâtă şi de a oferi alternativa la "manifestările regimului Traian Băsescu".

Citeşte şi:

Moţiunea simplă “Politica externă este a României, nu a PDL”, dezbătută astăzi, la Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel