Azerii de la SOCAR deschid prima benzinărie în București

Compania azeră de petrol SOCAR a deschis prima benzinărie în București. Compania națională de gaz a Azerbaijanului spune că a făcut o investiție de un milion și că vrea să ajungă în acest an la 35 de stații deținute în România, de la 25, câte are în prezent.

[caption id="attachment_426259" align="alignleft" width="310"] Foto: SOCAR Romania[/caption]

"Staţia de alimentare este amplasată pe Şoseaua de Centură Bucureşti, în comuna Chiajna şi reprezintă o investiţie de un milion de euro. Construcţia staţiei a durat circa trei luni şi a fost amplasată într-un punct strategic de trafic pentru şoferii care vin dinspre Piteşti şi se îndreaptă în direcţia Giurgiu", se arată într-un comunicat al companiei, citat de adevarul.ro.

Benzinăria din Capitală ocupă o suprafaţă desfăşurată de peste 3.500 de metri pătraţi şi are trei pompe multi-produs, dintre care o pompă cu debit mărit pentru autovehiculele de mare tonaj.

SOCAR a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi prin achiziţia, în 2011, a 90% din acţiunile Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu.

România ar fi putut primi și gaz azer dacă proiectul Nabucco Vest nu eșua, în favoarea gazoductului Trans Adriatic Pipeline (TAP), ales de consorțiul de exploatare Shah Deniz II ca rută de export. Eșecul TAP a fost prefigurat și de faptul că azerii au intrat în legături politice și economice cu Grecia și Italia, SOCAR-ul cumpărând compania de transport de gaz a Greciei.

Benzinăriile SOCAR sunt plasate în judeţele Botoşani (5 staţii), Suceava (6 staţii), Neamţ (5 staţii), Iaşi (1 staţie), Bihor (2 staţii), Buzău (1 staţie), Bacău (1 staţie), Vrancea (2 staţii), Timiş (1 staţie) şi Ilfov (1 staţie). În decurs de câţiva ani, compania azeră vrea să ajungă la 300 de unităţi.

Directorul general al SOCAR România, Hamza Karimov, a declarat că în acest an compania intenţionează să deschidă o benzinărie în zona centrală a Bucureştiului.

Pe piaţa distribuţiei de carburanţi activează OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL, Eni, OMV şi Gazprom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel