Premierul Franței, pe punctul de a fi decapitat politic

ayrault dece
ayrault dece

Rezultatele slabe obținute de socialiști în prima rundă a alegerilor municipale au întărit speculațiile că premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, va pleca de la Mantignon.

În opinia unora dintre liderii socialiști, înlăturarea lui Ayrault din  scaunul de prim-ministru este iminentă dacă socialiștii continuă trendul electoral descendent.

"Nu știu cum îl va păstra Hollande pe Ayrault dacă pierdem Strasbourg și Touluse", spune un lider al socialiștilor, citat de Le Figaro.

"Cum se poate prezenta în fața parlamentarilor socialiști cu asemenea rezultate?", declară un altul.

Ayrault a ținut duminică un discurs ce se dorea a fi unul de calmare, dar care nu a ajutat cu nimic. "Ascultându-l pe premier comentând rezultatele, rata șomajului și vorbind în termeni de 'îngrijorare' sau 'îndoială', când noi ne confruntăm cu furie.. este incapabil să țină un discurs mobilizator. Îmi fac griji", l-a atacat Jean Glavany, fostul șef de personal al președintelui Francois Mitterrand.

Săptămâna vitoare va fi decisivă pentru Jean-Marc Ayrault. El încearcă să pună la punct o strategie, având în acest sens o întâlnire cu președintele Hollande, luni dimineață.

Ayrault urmărește să reangajeze electoratul socialist și să evite un dezastru electoral care implică, printre altele, un scor mare obținut de Frontul Național al Franței, partidul de extremă-dreaptă condus de Marine Le Pen.

Rezultatele exit-poll-urilor din Franţa arată că Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), formaţiune politică de dreapta, a reuşit să obţina circa 48 la sută din totalul voturilor valabil exprimate în primul tur de scrutin organizat duminică, relatează AFP.

Rezultatele exit-poll-urilor au arătat de asemenea că stânga a obţinut circa 43% din voturile alegătorilor, iar partidul de extremă dreaptă a lui Marine Le Pen, 7%.

Al doilea tur de scrutin este programat pentru 30 martie. Pe listele partidelor politice înscrise în bătălia electorală se regăsesc şi 40 de români, doi dintre ei făcând parte din Frontul Național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel