Avocatul Winzer, după ce a zis Tătaru despre măștile pentru elevi și profesori: GUVERNUL POATE EMITE OUG!

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Avocatul Cristian Winzer a reacționat după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a zis că nu pot fi achiziționate măști de protecție pentru profesori și elevi din cauza birocrației și a contestațiilor formulate de unii participanți la procedurile de achiziție.

”Domnul Nelu Tătaru, ministrul sănătății în guvernul Orban, afirmă că NU pot fi achiziționate măști de protecție pentru profesori și elevi din cauza BIROCRAȚIEI și a CONTESTAȚIILOR formulate de unii participanți la procedurile de achiziție.

Domnule ministru, sunteți de aproape 10 luni la guvernare și puteați, prin OUG, să rezolvați ORICE problemă legislativă referitoare la procedurile de achiziție publică în context pandemic!


Ar trebui să știți deja că tocmai/doar în astfel de situații EXTRAORDINARE, a căror reglementare NU poate fi amânată, care evidențiază o stare de fapt obiectivă, cuantificabilă, care pune în pericol un INTERES PUBLIC, guvernul poate emite OUG.

Bine că guvernul Orban a știut să folosească OUG (fără a se crampona de proceduri și ”detalii” legislative), spre exemplu, pentru a PRIVATIZA sănătatea (NOAPTEA, prin OUG nr. 25/2020), FĂRĂ transparență, FĂRĂ dezbatere, FĂRĂ consultarea prealabilă a celor din sistemul medical, FĂRĂ studii de impact, FĂRĂ avizul Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, FĂRĂ avizul Consiliului Legislativ!

Bine, deopotrivă, că NU a existat problema birocrației și NU au fost depuse contestații când guvernul PNL a atribuit DIRECT (FĂRĂ licitație!) unui SRL dintr-un sat din Giurgiu, înființat la data de 14.03.2019 și având ca obiect de activitate “comerțul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, un contract având ca obiect livrarea a 1,750,000 măști de protecție, la un preț total de aproximativ 56,000,000 lei! Adică la un preț EXORBITANT de aproximativ 32 lei/mască!”, a spus avocatul Cristian Winzer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel