Avocatul Lucian Bolcaș: Arestarea lui Vanghelie, justă moral și juridic

Avocatul Lucian Bolcaș apreciază că arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie se justifică legal și moral, arătând că persoanele care au eșuat să-l ancheteze până acum și cele care i-au permis să ajungă la vârful puterii politice poartă și ele, la rândul lor, o culpă morală.

"Este o decizie justă și moral și juridic. Asta și doar dacă pui față în față situația financiară a lui Vanghelie cu situația din sectorul 5", a declarat Bolcaș, sâmbătă dimineață, la Antena 3, trasând o paralelă între sumele imense vehiculate drept mită în dosar și recordul negativ al sectorului 5, considerat cel mai sărac din București.

Bolcaș a arătat că Vanghelie "are mijloace și bani de a influența cursul acestei anchete".

"Arestul preventiv scutește ancheta de ingerințele lui Marian Vanghelie care, de altfel, s-au manifestat și în poziția unor martori care au dat declarții mincinoase până prezent", a punctat avocatul.

"Acuzațiile aduse sunt toate grave, în măsura în care se confirmă, toate atârnă juridic greu în ceea ce privește o eventuală pedeapsă. Ceea ce este mai important este acuzația morală care se aduce celor care ani de zile l-au lăsat să desfășoare această activitate și s-au trezit peste noapte să-l ancheteze, deși o serie întreagă de lucruri era sesizată de multă vreme de mass-media și opinia publică. O a doua acuzație foarte gravă este adresată celor care l-au lăsat să acceadă în ierarhii politice", a mai spus Bolcaș.

Marian Vanghelie, arestat preventiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel