Aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a lui Vosganian

Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei Varujan Vosganian. Decizia a venit după ce liberalul a fost audiat în comisie, oferind explicații cu privire la acuzațiile de subminare a economiei naționale formulate de procurori.

Rezultatul votului din comisia juridică a fost de cinci voturi "pentru" și cinci "împotrivă". Potrivit senatorului Cătălin Boboc, nu au fost întrunite cele șase voturi necesare avizului pentru începerea urmăririi penale.

"Am pledat pentru faptul că ceea ce am întreprins în 2008 era responsabilitatea mea de ministru, care este obligat să rezolve chestiunile sociale și să slujească în interesul de ansamblu al economiei. Am considerat că ceea ce a menționat procurorul de caz este un gest de dispreț la adresa Senatului”, a declarat ministrul Economiei, citat de digi24.ro.

Varujan Vosganian le-a mulțumit, la ieșirea de la comisia juridică, membrilor Baroului și profesorilor de la Facultatea de Drept care l-au ajutat.

La începutul lunii septembrie, Parchetul General a cerut Senatului să-i ridice imunitatea ministrului liberal, cercetat în dosarul Romgaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel