Aveți vreun deal cu Vasilca, STS, pentru noiembrie? Text incendiar pe Internet

Iohannis la vot
Iohannis la vot

În timp valul demiterilor în structurile ce țin de guvern continuă, tot mai mulți oameni se întreabă pe rețelele sociale de ce Iohannis îl păstrează în funcție pe șeful STS, instituție aflată la al doilea eșec major, după cazul Apuseni. Vă prezentăm opinia unui avocat revoltat de situație, care rezumă nemulțumirea publicului față de lipsa de reacție la dezastrul STS.

În ultimii 6-7 ani, STS a beneficiat de sume uriașe de la buget în contextul în care toate celelalte entități din Sistemul de Apărare al țării (Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne sau SIE) erau subfinanțate. Nici o entitate nu a primit atât de mulți bani cât a primit STS (sute de milioane de euro), și mai mult decât atât, nici un alt militar nu a beneficiat de salariile uriașe ale ofițerilor și personalului de lux al STS.

Un militar care își riscă viață în fiecare zi în Iraq sau Afganistan, primea decât mai puțin de jumătate din salariul, sporurile și bonusurile unui angajat de lux din STS, care își bea cafeaua liniștit și relaxat în fiecare dimineață în biroul lui, cu priveliște panoramică asupre Bucureștiului. Singura grijă a ofițerului STS era cum să fundamenteze o nouă creștere de bani și de bonificații personale de la buget.

În ultimii 10 ani Ministerul Apărării Naționale a trecut prin cea mai mare criză din istoria să. Cu bugete apropiate de zero, armata română participa la lupta efectivă în teatre de operațiuni din diferite locuri din lume (Iraq, Afganistan), iar soldații români mureau din lipsă de echipament, blindaje și armament modern.

În timpul acesta, din clădirile și birourile ultramoderne (cu parcări acoperite, cantine restaurant cu prețuri simbolice), care ar putea stârni invidia celor mai mari corporații multinaționale din România, angajații de lux ai STS nu făceau altceva decât să stea la o cafea relaxată în fiecare dimineață comentând ultimele informațîi de politică sau sport.

În ultimii 10 ani, polițiștii din Ministerul de Interne, pe frontul intern al luptei zilnice cu criminalitatea organizată (omoruri, trafic de droguri, clanurile de infractori, trafic de minore, etc..) trăiau de pe o zi pe altă cu salarii de 2000 RON/luna și cumpărau benzină pentru mașinile poliției din bani proprii. Expuși zilnic violențelor din stradă, riscându-și la rândul lor viață pentru că cetățeanul român să poată trăi în siguranță.

În timpul acesta, funcționarii de lux din STS, din birourile ultraluxoase, nu aveau decât o singură preocupare. Cum să inventeze, la cafeau matinală, cât mai multe așa-zise "obiective de investiți" în covârșitoare proporție de la bugetul național., și cum să-și creeze cât mai multe sporuri și bonificațîi. Evident privind cu superioritate și dispreț pe polițiștii de stradă, stropindu-i cu noroi în fugă limuzinelor luxoase ce pot fi văzute zilnic în parcările STS...

Chiar și SRI (că să nu mai vorbim de SIE, sunt mici copii dacă privim, proporțional, la bugetele solicitate și primite (fără nici un fel de comentariu) de către instituția ofițerilor de lux din STS.

Aveți vreun deal cu Vasilca, pentru noiembrie?

Ce e drept, nu trebuie să uităm niciodată că STS l-a făcut președinte pe Traian Băsescu în 2009 (fostul Director General Marcel Opriș menționând explicit de câteva ori la un pahar de vodcă, că Băsescu îi datorează lui și STS cel de-al doile mandat), fără să prezinte niciodată cu dovezi motivația și volumul votului din străinătate.. Nici noul director Sorinel Vasilcă și al său STS, nu știu azi unde sunt sunt circa 1.1 milioane de voturi la referendumul și alegerile europarlamentare din 26 mai.

Și totuși, nu se mișcă nici un fir de păr de sub caschetele de lux ale STS, ci doar eternele justificări "tehnice" ale purtătorului de cuvânt (serios, STS are și un purtător de cuvint, dl Director General Sorinel Vasilcă nefăcând onoarea poporului român de a vorbi și a se justifica direct). Poate fiindcă justificările pe care le dă ar putea fi demontate de orice student la Automatică?

Dle președinte Klaus Iohanis, poate similar cu Traian Băsescu în 2009, aveți vreun deal cu STS și Sorinel Vasilcă pentru noiembrie ? Nu de altceva dar că să nu mai pierdem timpul să venim la vot.

Altfel nu se explică cum de nu ați cerut deja demisia acestuia în primul moment în care poliția română a anunțat că STS nu a putut localiza corect și în timp locația sărmanei fete din Caracal, care cu ultimele puteri a sunat la 112, (înainte de a fi ucisă), sperând în zadar că "tehnologia și profesionalismul" STS să o salveze în ultimul moment... "Tehnologie și profesionalism" de lux, cumpărat cu sute de milioane de Euro în ultimii ani din taxele contribuabilului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel