Avertismentul lui Klaus Iohannis către PSD. Chirieac: Ceea ce îngrijorează este un lucru

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări, joi după-amiază, după declarațiile lui Klaus Iohannis. Președintele a anunțat că respinge cele trei propuneri de miniștri interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul. De asemenea, șeful statului a lansat și un avertisment.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, 5 septembrie, că a decis să-l decoreze post-mortem pe militarul român ucis într-un atentat cu Ordinul Național Steaua României. „L-am auzit pe președintele Klaus Iohannis. Prima parte a discursului este ceea ce trebuia să fie: un act de recunoaștere din partea președintelui țării noastre, indiferent cine ar fi el, pentru sacrificiul unui militar român. Acolo suntem în consens. A uitat, însă, să dea mesajul politic care rezultă de aici. Adică mergem până la capăt cu Statele Unite. Când Statele Unite se vor retrage din Afganistan, atunci ne retragem și noi, nu înainte", a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3, după discursul președintelui.

Atac la PSD

Tot joi, Klaus Iohannis a avertizat PSD să pună de urgență capăt crizei politice, precizând că partidul de guvernare riscă să ducă România într-un blocaj, care „poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor".

„Ceea ce îngrijorează și este greu de înțeles lucrul acesta”, a continuat Bogdan Chirieac în intervenția telefonică de la Antena 3, „este avertismentul pe care îl dă și la care unele persoane, pe bună dreptate, ar putea să aibă reacții, adică întârzieri la plata pensiilor și salariilor. În România, cu excepția pensiilor speciale, care sunt într-adevăr speciale și față de Uniunea Europeană, ceilalți pensionari nu sunt în măsură să trăiască corespunzător în absența unei pensii într-o lună. Ori, președintele țării, în campanie electorală – eu asta am reținut – vine și spune că PSD s-ar putea să nu mai dea pensia. Cum poți să faci o astfel de afirmație menită să inducă panică în populație? Noi vorbim despre panică acum, nu despre altceva", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel