Avertismentul lui Blaga către europarlamentarii PDL: Unii nu se vor mai regăsi pe liste

Vasile_blaga
Vasile_blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat, joi seară, la Constanța, că unii dintre actualii europarlamentari ai partidului s-ar putea să nu se regăsească pe lista viitorilor candidaţi democrat-liberali pentru Parlamentul European, având în vedere că activitatea lor în timpul campaniei pentru parlamentare nu s-a văzut, comparativ cu cea a altor colegi, precum Teodor Stolojan sau Elena Băsescu.   

Organizaţiile judeţene ale PDL au termen două săptămâni pentru a face propuneri de candidaţi către conducerea centrală a partidului, iar acestea vor fi prezentate în Biroul Permanent Naţional, urmând să fie analizată activitatea fiecăruia, a declarat, joi seară, liderul democrat-liberalilor, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

"Organizaţiile judeţene au termen două săptămâni pentru a-i transmite domnului secretar general Flutur propunerile, urmând ca noi să le prezentăm în Biroul Permanent Naţional. Evident, vom ţine cont de activitatea pe care au avut-o europarlamentarii noştri şi alţii care doresc să candideze atât la Bruxelles, cât şi în ţară. Până la urmă alegerile, inclusiv pentru europarlamentare, se ţin în România, aici se obţin voturi pentru a merge Bruxelles. De exemplu, în această campanie avem europarlamentari care au muncit extraordinar, în campania la nivel central, domnul Ungureanu, domnul Stolojan, doamna Elena Băsescu nu s-a mişcat două luni din Republica Moldova, deci oameni care au muncit foarte mult, pe alţii nu i-am văzut, pe mulţi nu i-am văzut, este adevărat", a afirmat Vasile Blaga, citează Mediafax.

Potrivit președintelui PDL, pe lista viitorilor candidați, există posibilitatea ca europarlamentari democrat-liberali actuali să nu se regăsească, apreciind că "este mai ușor să îți anunți candidatura pe o listă de 20.000 de euro pe lună, decât să te bați într-un colegiu din Constanța pentru mie".

"Este posibil ca la votul secret pe care îl vom avea pentru stabilirea listelor, că aşa procedăm noi în PDL, unii dintre cei care astăzi sunt europarlamentari să nu se regăsească, este posibil, criteriile sunt stabilite de către partid. Dar nu am o ţintă vizavi de unul sau de altul. Dar sigur că este mai uşor să îţi anunţi candidatura pe o listă pentru 20.000 de euro pe lună, mi se pare mai interesant decât să te baţi într-un colegiu din Constanţa pentru o mie, mi se pare că e mai greu pe o listă decât uninominal", a explicat liderul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel