Avertismentul IKEA pentru programul lui Boc de sprijinire a tinerilor

premierul emil bocGuvernul a aruncat pe piaţă promisiunea unui program de sprijinire a tinerilor întreprinzători cu 10.000 de euro nerambursabili, dacă deschid noi afaceri, fac angajări şi reinvestesc profitul.

Pentru a primi banii, tinerii afacerişti trebuie să aibă un plan de afaceri bancabil şi să se înscrie printre primii 200 de solicitanţi, întrucât Boc vrea să acorde doar 1 milion de euro acestui program. În ce domeniu ar putea găsi tinerii afaceri pe care banca să le crediteze cu circa 30.000 de euro? Cu certitudine nu în producţia de mobilă. În primul rând fiindcă nu se vând locuinţe, care să necesite mobilier nou, în al doilea rând criza a afectat puternic segmentul de retail în domeniu.

Magazinul cu cele mai mari vânzări, Ikea Băneasa, a înregistrat între 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vânzări de 327,4 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară anterioară. Retailerul de mobilă a anunţat miercuri această reducere a vânzărilor după  doi ani de creştere neîntreruptă.

Situaţia este asemănătoare sau chiar mai gravă pentru ceilalţi jucători de pe piaţă, în vreme ce exporturile de mobilier nu reuşesc să relanseze producţia internă. Dacă retailerul nr. 1 pe plan mondial, care a cunoscut un succes semnificativ la debutul afacerilor în Bucureşti, are probleme, cum  se vor descurca micii producători care cumpără la preţuri mai mari ca Ikea materialele şi au o desfacere limitată geografic?

Citeşte şi:

Cine va încasa 10.000 euro de la Boc, prin programul de sprijinire a tinerilor sub 35 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel