Avertismentul din iunie pentru Teodorovici. Cîțu: Și Dăncilă ȘTIA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut declarații despre deficitul bugetar, vorbind despre avertismentele din acest an și momentul din care se știa că nu mai e nimic de făcut. 

”În iunie, continuă deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor și aici apare un alt avertisment, deja este prea târziu: reducerea rambursărilor de TVA sau amânarea masivă a plăților de bunuri și servicii de capital au devenit inutile. Fără măsuri suplimentare serioase, există o probabilitate ridicată de creștere a deficitului spre 4% din PIB”, a delcarat Florin Cîțu. 

Ministerul, avertizat de la începutul anului

 

„Deci suntem în iunie și deja Ministrul Finanțelor Publice este avertizat că dacă a luat măsurile acelea de a omorî companiile private, de a amâna plata TVA, de a nu plăti concedii medicale, de a nu deconta concedii medicale și așa mai departe, nu ajung, deja este prea târziu, estimarea de deficit de 4% era din iunie 2019. Se știa de atunci. Nu este o surpriză pentru profesioniștii din MFP”, a adăugat Cîțu.

Și Viorica Dăncilă a știut despre deficit

 

„Și nu doar Eugen Teodorovici a fost avertizat, a fost avertizată și Viorica Dăncilă. Tot Ministerul Finanțelor Publice a fost avertizat în iunie și apoi în septembrie, iarăși. Se pot forma așteptări privind înregistrarea unui deficit la un nivel de 4% din PIB. Veniturile sunt sub estimări”, a spus Ministrul Finanțelor Publice.

„Deci, ne aflăm în situația în care, Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare, deficitul ajunge la 4% la finalul anului. Și ce au făcut tot acest an? Au ascuns această informație și au mințit în Parlamentul României”, a concluzionat Florin Cîțu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26