Avertisment din PNL: PSD s-ar putea trezi cu un președinte ostil

PSD nu ar trebui să nu ia în calcul posibilitatea ca, în cazul în care va hotărî să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2014, să se trezească cu un președinte ostil la Cotroceni, este avertismentul lansat, miercuri, de un lider liberal.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat, miercuri , la RFI, că în momentul actual, "lucrurile sunt limpezi" în USL: Crin Antonescu, candidat la președinție.

"Un lucru este cert: Crin Antonescu va candida la Preşedinţie. Ce se va întâmpla este riscant să spun. Dacă dreapta va avea un candidat, dacă stânga va avea un candidat, dacă PSD-ul îşi va pune un candidat. Până una alta, există USL-ul, există un protocol, care este respectat, cum-necum este respectat, aşa încât lucrurile sunt limpezi. Limpezi în momentul în care noi conversăm", a afirmat liderul senatorilor PNL.

Cu toate acestea, Puiu Hașotti a explicat și ce riscuri include o decizie a PSD de a participa la alegerile pentru Cotroceni cu candidat propriu. "Dacă cineva îşi imaginează că într-un al doilea tur de scrutin lucrurile sunt de pe acum tranşate, se înşală. În situaţia în care USL-ul va avea un candidat, şansele să câştige din primul tur sunt foarte mari. PSD-ul ar trebui să se gândească dacă rupând protocolul şi punând un candidat la Preşedinţie unu - ar avea şanse şi doi - dacă nu cumva există pericolul să existe un preşedinte la Cotroceni care să le fie ostil, indiferent cine le va fi acela".

Ion Iliescu, unicul câștigător al PSD la prezidențiale

Întrebat dacă crede că PSD nu ar putea da preşedintele României, în cazul în care USL se rupe, Haşotti a răspuns: "Păi, în afară de Ion Iliescu, toţi candidaţii PSD au pierdut alegerile. Gândindu-mă că stânga este unită şi este pe undeva firesc, pentru că solidaritatea la stânga în toate ţările nu în România este mai mare, iar dreapta, în măsura în care putem vorbi de PDL un partid de dreapta, este divizată, explicaţia în partea astalaltă a dreptei este că individualismul este mai pregnant în zona politică de dreapta. Dar vedeţi, dreapta este divizată, nu prea recunoaştem PDL-ul partid de dreapta. PDL spune culmea că noi, liberalii nu suntem un partid de dreapta. Mai intră în scenă şi partiduleţul domnului Mihai Răzvan Ungureanu, mai intră în scenă tot felul de diversiuni aiuritoare, cum că se face o alianţă între partiduleţele astea, mai este încă unul Popular, mai este PNŢCD-ul care şi-a dat de două ori pomana de şapte ani, e acolo un domn gălăgios, care-şi imaginează că reprezintă pe continuatorii PNŢCD-ului, lucrurile sunt mai complicate în zona aceasta. Dar la o alegere prezidenţială, scena politică cel puţin în turul doi se simplifică", a precizat Puiu Hașotti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel