Avertisment din MAE: O problemă de securitate națională

Petre Guran, secretarul de stat în MAE, a avertizat, joi, cu privire la un fenomen îngrijorător, care devine unul de securitate națională. 

”Există acest fenomen, îl constatăm astăzi, atât de îngrijorător al plecării din România, încât devine o problemă de, aş spune, securitate naţională, o problemă de viabilitate a proiectului naţional. Cu alte cuvinte, astăzi, în sfârşit, am ajuns la generaţia care este conştientă că România are nevoie de toţi românii. Ea nu poate fi cu adevărat România decât dacă este a tuturor românilor”, a declarat Petre Guran.

[citeste si]

Secretarul de stat în MAE a adăugat: ”De ce au plecat cei care au plecat? Aici, trebuie să avem curajul, dacă vrem să răspundem la cea de-a doua întrebare, cea care devine o provocare, lansată de Repatriot, şi anume de ce să mă întorc, deci pentru a ajunge la răspunsul la cea de a doua întrebare trebuie să avem curajul de a da răspunsul corect la prima întrebare. Şi răspunsul corect este tocmai în istorie, are cauze istorice, palpabile. (...). România a trecut în aceşti 100 de ani de existenţă în curând ai ei printr-un teribil "război civil". Asta este realitatea ultimilor 70 de ani din aceşti 100, un "război civil" pe care din 1989 încoace încercăm să-l încheiem, dar din diferite motive, din ezitări inerente, evident a unei împăcări dificile între două părţi care s-au aflat în conflict, un "război civil" care a creat cauzele acestei despărţiri din corpul politic al naţiunii a unui fragment atât de important numeric, dar mai ales important ca putere, dinamism, inteligenţă, şi anume Diaspora”. 

El subliniază că Diaspora a ajuns la statutul de necesitate, resursă, chiar partener. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel