Averea familiei regale. În urma moștenirii primite, Charles al III-lea o depășește pe regina Elisabeta a II-a

Averea Regelui Charles al III-lea, mult mai mare față de cea a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a / Foto: Facebook The Royal Family
Averea Regelui Charles al III-lea, mult mai mare față de cea a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a / Foto: Facebook The Royal Family

Iată cât de bogat a ajuns prințul Charles după moştenirea primită! Averea acestuia o va depăși pe cea a reginei Elizabeth II. Prințul urmează să fie încoronat în data de 6 mai.

Charles al III-lea al Marii Britanii deține o avere considerabilă, în urma investițiilor realizate în calitate de prinț, dar și din posesia moștenirii de la mama sa, Elizabeth II, a notat AFP. Averea totală a acestuia se ridică la două miliarde de lire sterline.

După ce a intrat în posesia moștenirii de la mama sa, în valoare de 360 de milioane de lire sterline, averea fiului ei, Charles al III-lea, s-a ridicat va 600 de milioane de lire sterline, a informat cotidianul The Times. Fostul prinț de Wales a urmat o politică ambițioasă de investiții pentru a-și recupera averea, în urma divorțului pe care l-a avut de Diana. Acest divorț l-a costat 17 milioane de lire sterline în anul 1996, a spus apropiatul familiei regale.

Prințul Charles al III-lea nu pleacă de la zero și se bazează pe resursele Ducatului de Cornwall, de care beneficiază încă de la urcarea pe tron a mamei sale, în anul 1952, până la decesul acesteia, în 2022. Resursele de care beneficiază prințul sunt 260 de ferme, zeci de mii de hectare de teren, precum și proprietăți comerciale pe care le închiriază.

Charles al III-lea controlează și veniturile Ducatului de Lancaster, iar grație unei tradiții de secole el nu va plăti niciun impozit pe moştenire. Castelul Balmoral, unde familia regală îşi petrece verile, precum și cel de la Sandringham, fac și ele parte din proprietățile moștenite de Charles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel