Avem șomaj, urmează faliment. Mircea Coșea îi dă dreptate consilierului lui Klaus Iohannis

Sursa Foto: FreePik / Image by Drazen Zigic
Sursa Foto: FreePik / Image by Drazen Zigic

Prof. Mircea Coșea, analist economic, a vorbit despre situația economică din țară.

Prof. Mircea Coșea, analist economic, a comentat spusele consilierul prezidențial Cosmin Marinescu care a afirmat în cadrul unui eveniment că, în contextul anului electoral 2024, trebuie "să ne ferim de capcanele promisiunilor care vând iluzii", dar și că "stabilitatea economică necesită în continuare preocupări sporite, inclusiv pentru protejarea piețelor și a competitivității noastre, cu precădere în industrie".

"Din păcate, Guvernul în ultima perioadă tot umblă pe această cale a promisiunilor, a celor care nu au nicio acoperire, decât costuri foarte mari. Se promite o creștere a pensiilor prin recalculare, dar nu știm exact cum, în ce fel și cu ce costuri, se promite că România în doi sau în trei ani va ajunge campionul Europei, că vom avea salarii mari, că vom atrage investiții străine, în momentul în care realitatea este total diferită.

Avem o inflație mare, investițiile străine s-au retras, e anul cel mai slab din acest punct de vedere, industria cade de aproape un de zile. Nu mai vorbesc de ceea ce se întâmplă în agricultură, protestele etc. Deci punctul domnului Marinescu este foarte corect și sper că este o atenționare din partea președenției și e binevenită în acest moment, la adresa Guvernului, care se joacă puțin cam prea lejer cu promisiunile, într-un an în care greutățile sunt evidente", a declarat Mircea Coșea la Antena 3 CNN.

Prof. Mircea Coșea, analist economic: Această Ordonanță "Trenulețul" va face în curând să avem falimente

Totodată, Mircea Coșea, a afirmat că așa-numita Ordonanță "Trenulețul" va aduce falimente, dar și creșterea șomajului în țara noastră.

"Sunt iluzii pentru că România este într-o stare economică destul de critică. Împrumutăm foarte mult și foarte scump, echilibrarea bugetului se va face prin noi impozite și taxe, și prin noi împrumuturi, e un lucru grav, Lucrul acesta arată că de fapt economia nu performează. De ce? Pentru că Guvernul în loc să facă așa cum s-a făcut în toate celelalte țări europene și anume în situații de criză și de război, dai și anumite facilități sectorului care produce bani, la noi din contră, este impozitat, iar această Ordonanță "Trenulețul" va face în curând să avem falimente, să avem reducerea masei de impozitare, deja a apărut șomajul etc.

Deci sunt promisiuni care nu au valabilitate în practică. Nu mai vorbesc despre legea pensiilor. Ni s-a promis o creștere, acum ni se spune că nu va fi creștere pentru toată lumea, iar cei care vor avea pensiile indexate vor pierde de fapt în termeni de putere de cumpărare. Trebuie să avem în vedere că anul electoral trebuie să fie un an echilibrat din punct de vedere al declarațiilor", a mai spus Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel