EXCLUSIV  Autostrada UNIRII, ANCHETĂ DNA. Neaga (CNAIR) dezvăluie BLOCAJUL

Autostradă
Autostradă

Narcis Ștefan Neaga a explicat, la interviurile DCNews, de ce nu au început lucrăirile pentru autostrada Târgu Mureș - Iași - Ungheni. 

Narcis Ștefan Neaga a declarat că au existat probleme care au încetinit procesul de construcție a Autostrăzii Unirii, între Târgu Mureș - Iași - Ungheni. Președintele CNAIR a dezvăluit ce probleme au fost cu primul studiu de fezabilitate.

"Autostrada Târgu Mureș - Iași - Ungheni, De la bun început, vreau să fie limpede pentru toată lumea, toți dorim să legăm tate provinciile istorice prin autostradă. Problema este următoarea: a existat un studiu de fezabilitate care la momentul intrării spre aprobare a indicatorilor tehnico-economici, nu a fost aprobat, undeva în 2011, 2012 din motiv că este prea scumpă. Totodată acest studiu de fezabilitate nu avea acordul de mediu. Am reluat procedurile, hai să obținem totuși acordul de mediu, să reluăm procedurile, să îmbunătățim acel studiu de fezabilitate undeva în 2014-2015 și am și semnat un contract pe unul din tronsoane. Am înțeles că în 2016 au venit anumite organe ale statului si au zis stop, de ce rectualizați studiul de fezabilitate? Și ne-au blocat. Și au spus că aici ceva nu este în neregulă, că nu aveați voie din moment ce aveați un studiu de fezabilitate. Degeaba am explicat noi că nu am avut acord de mediu, studiile geo nu au fost suficiente, noi am plătit materialul care ni s-a predat, nu am plătit ceva suplimentar. Nu știu în ce măsură s-a finalizat sau nu s-a finalizat ancheta DNA-ului, pentru că despre DNA este vorba. Cert este că am reluat procedura. De data asta nu i-am mai spus actualizare, i-am spus completarea studiului de fezabilitate, ca să nu mai existe dubii. Și l-am lansat, este trimis la ANAP pentru a fi publicat, este de aproximativ 30 de milioane de lei această completare. Aici se include obținerea acordului de mediu și studii geo. 

Nu am văzut un calendar însă, autostrada se va face, este finanțată, este prinsă în Master Plan. (...)Va fi o dublă finanțare pentru această autostradă, finanțare prin fonduri europene și finanțare prin parteneriat public-privat", a declarat Narcis Neaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel