Autostrada Sibiu-Piteşti. Ministru Mînzatu: Va avea un impact major!

Ema Apostu / 01 noi 2019 / 15:39 Salveaza PDF Comentarii
Lucrari autostrada
Lucrari autostrada

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunțat ce se întâmplă cu autostrada Sibiu-Piteşti.

Proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost trimis recent spre aprobare la Comisia Europeană, iar contractul de finanţare la nivel naţional urmează să fie semnat în această lună, a declarat, vineri, Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

"Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti a început deja, pe tronsonul Sibiu-Boiţa. Proiectul este unul matur, pregătit pentru implementare şi va putea absorbi fonduri europene semnificative în cei 4 ani rămaşi din actuala perioadă de programare. Realizarea acestei autostrăzi va avea un impact major atât pentru călători, cât şi pentru dezvoltarea economică a regiunii.

Indiferent că vorbim despre impactul acestui proiect pentru mobilitatea cetăţenilor sau că vorbim despre transportul de mărfuri, un lucru este cert: avem nevoie de investiţii în infrastructură şi angajamentul guvernului nostru de a face aceste investiţii se vede astăzi, prin demararea acestui proiect. Contractul de finanţare la nivel naţional va fi semnat în noiembrie", a declarat, citată de comunicatul de presă, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, cu prilejul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (CM POIM) care a avut loc, joi, la Braşov.

Programare 2021-2027

 

âConform aceleiaşi surse, în ceea ce priveşte implementarea POIM, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că suma necesară pentru acoperirea riscului de dezangajare de 43,8 milioane de euro este acoperită de valoarea cererilor de rambusare şi cererilor de plată existente în prezent la nivelul Autorităţii de Managament POIM.

Totodată, au fost trecute în agendă măsurile luate pentru a creşte rata de absorbţie şi pentru a atrage cât mai mulţi bani europeni în proiectele finanţate prin POIM. În ce priveşte viitoarea perioadă de programare 2021-2027, în cadrul discuţiilor a fost pus accentul pe conservarea actualului cadru de finanţare pentru infrastructură, astfel încât să fie eliminate cât mai multe obstacole birocratice.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25