Autostrada Sibiu- Pitești. CNAIR explică prețul DUBLU

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a explicat prețul dublu al autostrăzii Sibiu-Pitești.

În presă au apărut informații potrivit cărora costul autostrăzii Sibiu-Piteşti, de 3,3 miliarde euro, care apare într-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat recent în dezbatere publică, este dublu faţă de cel estimat iniţial.

”Valoarea de 3,3 miliarde se referă la valoarea totală de investitie, care pe lângă costurile de proiectare şi de execuţie include valoarea TVA, costul exproprierilor terenurilor aferent acestui proiect şi alte costuri privind proiectarea şi excuţia proiectului. Aceasta valoare este calculată conform devizului general şi a rezultat în urma unei analize detaliate şi nu doar pe baza standardelor de cost”, se arată în comunicat.

Totodată, valoarea de 1,673 miliarde euro din Master Planul General de Transport priveşte doar cheltuielile cu investiţia de bază şi se referă la un traseu mai scurt cu circa 6 km, fără a include TVA, potrivit CNAIR.

Astfel, această ultimă estimare nu include costuri cu obţinerea terenurilor, 10% pentru ”diverse şi neprevăzute”, 5,5% costuri cu proiectarea, asistenţa tehnică şi consultanţa şi costurile suplimentare legate de ”constrângerile din teren, privind relieful accidentat şi aspectele de mediu”, potrivit companiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel