Autostrada Sibiu-Deva. Ieșire de pe autostradă, CONSTRUITĂ la urgență

Un nou racord la autostrada Deva - Sibiu va fi construit la ieşirea din Deva spre Alba Iulia, în zona localităţii Sântuhalm, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmând să realizeze proiectul pentru acest nod rutier, a declarat, marţi, la Deva, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. 

"Această descărcare a devenit prioritate de gradul zero pentru Ministerul Transporturilor. Domnul director general al CNAIR dă astăzi (marţi, n.r.) în proiectare definitivă această descărcare. Vom face toate demersurile cu viteză maximă, astfel încât să realizăm foarte repede această descărcare. Nu este posibil ca municipiul Deva, capitala judeţului Hunedoara, să nu aibă descărcare, un acces decent la autostradă", a spus ministrul Transporturilor. 

Potrivit acestuia, este posibil ca lucrările la acest nod rutier să înceapă în cursul anului viitor, sursele de finanţare urmând să fie asigurate din fonduri europene. 

"Există bani. UE ne-a dat atâţia bani pentru transporturi, pe care noi nu reuşim să-i absorbim pentru că nu facem reglementările care trebuie rapid, pentru că suntem birocraţi, pentru că instituţiile statului îşi pun piedici - nu neapărat din rea voinţă, din neglijenţă, una alteia, dar vă promit că eu nu voi adopta atitudinea ministrului care stă în birou. (...) O să mă implic şi o să merg după avize personal. (...) Nu-mi scade rangul să alerg după avize", a declarat Stroe. 

Directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, prezent la Deva, a estimat că realizarea nodului rutier din localitatea Sântuhalm ar putea costa peste 18 milioane de lei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel