Autostrada Sebeș-Turda, mai scumpă decât toate celelalte la un loc

Tronsonul de autostradă dintre Sebeș-Turda ar putea costa cât toate autostrăzile construite în România până în prezent, după ce prețul celor 70 de kilometri aproape că s-a dublat în ultimele trei luni.

Tronsonul Sebeş-Turda a fost gândit ca un drum expres acum cinci ani, scrie antena3.ro. În urmă cu jumătate de an, când a aflat că poate obţine finanţare europeană, Guvernul a decis să îl facă autostradă, astfel că în luna iulie CNADNR a scos la licitaţie construcţia. Costul estimat a fost în jurul sumei de 550 de milioane de euro, adică aproape opt milioane de euro pe kilometru.

Cu o săptămână în urmă, Executivul a hotărât să aloce pentru acest tronson nu mai puţin de un miliard de euro, 85% din sumă urmând să fie acoperită din fonduri europene, iar 15%, din bani de la bugetul de stat. Se ajunge astfel la un cost de 15 milioane de euro pe kilometru, adică de trei ori mai mult decât standardul despre care vorbea CNADNR cu câțiva ani în urmă.

Durata de construcţie a tronsonului de autostradă Sebeș-Turda este de 22 de luni, patru luni fiind dedicate proiectării, iar restul pentru lucrări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel