Autostrada Pitești–Sibiu. Ce traseu va urma

Bărbat găsit mort în apele Oltului
Bărbat găsit mort în apele Oltului

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit, marți, varianta finală a traseului Autostrăzii Pitești-Sibiu.

Consiliul Tehnic Economic a selectat, dintre cele șapte variate propuse pentru aurostrada Pitești-Sibiu a fost aleasă varianta 1 care va merge paralel cu DN 7 Valea Oltului din apropiere de localitatea vâlceană Racovița și presupune mai puține tuneluri în zona de munte, informează romania-actualitati.ro.

În total, Autostrada Pitești-Sibiu va avea cel puțin șase tuneluri și 10 noduri rutiere. Cele mai lungi tuneluri vor fi la Poiana 1,7 kilometri, Curtea de Argeș 1,3 kilometri, Lazeret două tuneluri de 1,5 kilometri și Robești 900 metri.

[citeste si]

Până la sfârșitul anului vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru cele două loturi dinspre Pitești respectiv Sibiu iar următoarele trei tronsoane vor fi predate în vara anului viitor.

Următoarea etapă a celei mai așteptate autostrăzi din România va fi scoaterea la licitație a proiectului tehnic pentru cele două loturi cu studii de fezabilitate finalizate după care urmează licitarea contractului de execuție.

Autostrada A 1 Pitești-Sibiu va avea o lungime de 116 kilometri, costul acesteia fiind estimat la circa  1,6 miliarde de euro și este finanțată din fonduri europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel