Autostrada Orăștie-Sibiu, situație critică. Mărturia unui fost ministru al Transporturilor

Deputatul PNL Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, a vorbit, miercuri, la Digi24, despre situația critică în care este autostrada Orăștie-Sibiu. 

[citeste si]

"Sunt şapte puncte critice unde alunecările sunt grave, care au nevoie acum nu de reparaţii, ci de reconstrucţie. Din ultimul document apărut ieşit din companie ieri, am constatat că autostrada trebuie demolată în acele puncte şi reconstruite. Cheltuielile sunt mari, nu mai pot fi acoperite în interiorul actualului contract, contractul este epuizat, undeva la 120 la sută. În condiţiile de faţă, încotro ne îndreptăm? Aceşti bani europeni în condiţiile în care nu se face recepţia vor fi pierduţi integral. Se pierd banii pe întreg tronsonul Orăştie-Sibiu. 

Discutăm despre 400 milioane de euro. Dacă România nu demonstrează funcţionalitatea autostrăzii Orăştie-Sibiu în cursul anului viitor, reconstrucţia totală a acestui tronson, atunci pierdem întreaga alocare financiară pe Orăştie-Sibiu. (...) Deci nu ştim nici care este problema, nici soluţia, nici cât costă, nici din ce bani va fi acoperită.

I-am cerut ministrului şi prim-ministrului să iasă şi să-şi asume rezolvarea acestei probleme, în caz contrar, împreună cu mulţi colegi din PNL ne dorim să începem o comisie de anchetă în Parlament pentru a afla aceste lucruri", a declarat Alexandru Nazare, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel