Autostrada Lugoj-Deva și peștera cu lilieci. Olguța Vasilescu: Am pățit-o și eu

Ministrul Lia Olguța Vasilescu a reacționat după ce o echipă din cadrul Ministerului Mediului a intrat în peștera cu lilieci, de pe traseul Autostrăzii Lugoj - Deva, grota pentru care lucrările au fost întârziate, pentru a stabili câți lilieci mai trăiesc acolo. Replica ei vine după ce, în urma controlului, nu s-a găsit niciun liliac.

"Autostrada Lugoj - Deva a fost întârziată un an pentru ca un ONG a reclamat ca liliecii care vietuiau intr-o peștera pot fi deranjați de trepidațiile care s-ar face dacă ar începe construcția. Un an! Au venit autoritățile de mediu sa măsoare cantitatea de fecale ca sa aibă numărul exact al liliecilor, sa știe cati sa relocheze...

Am pățit-o și eu când eram primar. Când am început casetarea canalului din cartierul Cornitoiu, intr-o zona unde nu puteai sta vara cu geamurile deschise, dar unde trăiau câteva mii de cetățeni, un ONG susținut puternic de un ziar local care ma ataca zilnic și căuta nod in papura oricărei investiții, a încercat sistarea lucrărilor pe motiv ca acolo erau niște broscuțe și le afectam mediul in care viețuiau. S-a organizat și un protest. S-a activat Garda de mediu.

Toți cei care plângeau de soarta broscuțelor nu dădeau doi bani pe disconfortul cetățenilor. Inutil sa va spun ca nu am ales broaștele, in ciuda amenințărilor cu plângeri penale. Știu ca ministrul Transporturilor e la fel de hotărât sa avem autostrăzi...", a spus Lia Olguța Vasilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel