Autostrada Iași-Târgu Mureș. Certificatul de urbanism, emis

Bogdan Bolojan / 28 aug 2017 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au emis certificatul de urbanism solicitat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. la sfârşitul lunii iulie, pentru autostrada Iași-Târgu Mureș.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat luni că documentul a fost emis în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru autostrada Târgu Neamţ - Iaşi, parte integrantă din autostrada Iaşi-Târgu Mureş. 


"Pentru eliberarea acestui certificat de urbanism a fost nevoie să luăm legătură şi să obţinem documentaţiile necesare de la 18 primării din judeţ. Unele dintre instituţiile care au trimis târziu documentele sunt conduse chiar de către colegi pe partid ai celor care au ieşit cu critici", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Potrivit acestuia, certificatul de urbanism emis de Consiliul Judeţean vizează suprafeţe de teren situate pe teritoriile UAT Moţca, Mirosloveşti, Stolniceni - Prăjescu, Paşcani, Heleşteni, Strunga, Costeşti, Târgu Frumos, Ion Neculce, Bălţaţi, Podu Iloaiei, Dumeşti, Leţcani, Rediu, Popricani, Aroneanu, Victoria, Golăeşti. 

În prezent, legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară pe traseele DN 15B - DN 15 şi DN 15 - DN 12C - DN 13B, care cu greu fac faţă fluxului sporit de trafic. În acest context, Autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni este o alternativă pentru traficul internaţional de tranzit, care se va desfăşura între Coridoarele de Transport Pan-european IV şi IX, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27