EXCLUSIV  "Autostrada Craiova – Piteşti a murit". ADEVĂRUL despre informația care a fost aruncată în presă

Mai multe ziare au titrat miercuri că "Autostrada Craiova – Piteşti a murit! PSD nu mai face autostradă".

De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc a explicat, la interviurile DC News Live, că tocmai pentru a merge lucrurile mai repede, face un drum expres care va avea același regim de viteză ca pe autostradă.

Ministrul a explicat că-n doi ani drumul expres Pitești-Craiova ar urma să fie gata, având studiu de fezabilitate, acord de mediu. Dacă făcea autostradă, singura diferență ar fi fost banda de urgență. În plus, avea nevoie de un un studiu de fezabilitate care acesta dura doi ani și ar fi fost gata, potrivit estimărilor mult mai târziu, în 2022.

"Am decis să lansăm în regim de urgență drumul expres Pitești-Craiova. Îl lansăm în regim de urgență, proiectare și execuție, drum expres. Am spus că-l lansăm până la sfârșitul lunii mai. Noi aveam prevăzut Master Plan autostradă Pitești-Craiova și asta înseamna că avem așa: scosesem la licitație elaborare studiu de fezabilitate pentru profil de autostradă. Dura doi ani ca să facem studiul de fezabilitate pentru autostradă, în condițiile în care aveam deja studiul de fezabilitate pentru drumul expres. Aveam și acord de mediu, tot ce ne trebuie. Dura doi ani, după care scoteam proiectarea și execuția în 2019, cu implementare 2021-2022. Iată că economisim doi ani. Nici măcar viteza de deplasare nu e diferită, minim 120 de kilometri, similar cu autostrada, diferența e banda de urgență. Avem toate datele necesare ca să finalizăm acest proiect" a spus ministrul Transporturilor la DCNews LIVE.

Vezi de la 34:15

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel