Urmărește emisiunea live


Autostrada Bucureşti - Braşov. Despăgubiri de peste 5,6 milioane de lei pentru 642 de imobile

Spătaru: Economia României pierde prin neintrarea în Schengen circa 10 miliarde de euro anual
Spătaru: Economia României pierde prin neintrarea în Schengen circa 10 miliarde de euro anual

Guvernul a aprobat acordarea de despăgubiri de peste 5,6 milioane de lei pentru 642 de imobile aflate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Braşov, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, Guvernul a aprobat două hotărâri de guvern referitoare la exproprieri de imobile pentru două obiective de investiţii de utilitate publică de interes naţional. Aşadar, pentru 642 de imobile, aflate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Braşov, se vor acorda despăgubiri de peste 5,6 milioane de lei. De asemenea, pentru exproprierea unor imobile aflate pe amplasamentul pasajului suprateran pe Centura Bucureşti - Domneşti s-a aprobat suma de 80 de mii de lei. Este, de fapt, o suplimentare, pentru că, în urma măsurătorilor recente, s-a constatat că este nevoie de o suplimentare a sumei acordate şi aprobate în şedinţa de Guvern în anul 2017", a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, despăgubirile se vor acorda de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar procedurile de expropriere se vor face de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel