Autostrada A8 Iași - Tg. Mureș, amânată până în 2030. Petru Movilă acuză USR și PNL

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Politicianul Petru Movilă a vorbit despre autostrada A8 și amânarea finalizării proiectului până în 2030.

„Am avertizat acum aproape o lună că parlamentarii USR și PNL de Iași au votat cot la cot amânarea construirii Autostrăzii A8, Iași - Tg. Mureș până în 2030. Voci destul de vehemente, din ambele partide, au comentat spunând ca induc în eroare ieșenii. Ieri, președintele Iohannis a promulgat modificarea legii inițiate de mine de construcție a autostrăzii. În proaspata variantă a legii scrie negru pe alb faptul că tronsonul Tg. Neamț - Iași - Ungheni are, mai nou, termen de finalizare 2026, iar Tg. Mureș-Tg. Neamț 2030! Concluzia mea: Iașul are parlamentari care nu știu ce votează, dar, mai trist, nu se interesează nici măcar când este vorba despre interesele Iașului. Când nu ai pe cineva să lupte pentru tine, ajungi la coada listei. Trist și totodată rușinos”, a transmis Petru Movilă, pe pagina sa de Facebook.

„Proiectul meu inițial de lege prevedea foarte clar ca termen de constructie anul 2024. Ulterior, el a întrat în comisiile Parlamentului, care au scos data de finalizare, permițând astfel să ajungem în situația actuală. Am depus acest proiect, la acel moment de noutate pentru că niciodată în istoria Parlamentului nu s-a mai depus o propunere pentru construcția unei autostrăzi, pentru că de peste 10 ani, nici PSD și nici PNL nu făcuseră un pas pentru realizarea ei. Ulterior, după întrarea USR la guvernare, nici ei nu au făcut mai nimic. Notabil va rămâne însă acest proiect, ca moment marcant în lipsa de interes a guvernelor, indiferent de cine au fost conduse, pentru Iași și Regiunea Moldovei”, a adăugat politicianul PMP.

A fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor de execuție aferente lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud

Joi, 14.10.2021, CNAIR a dat Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru contractul “Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București Sud, LOTUL 3, Sector 1, km 85+300 - km 100- 765, aferent Centura Sud și Sector 2, km 0+000- km 2+500, aferent Centura Nord”.

Antreprenorul General este ASOCIEREA AKTOR S.A. – EUROCONSTRUCT TRADING ’98 SRL. Perioada pentru execuția lucrărilor este de 30 de luni, iar garanția oferită de Antreprenor este de 60 de luni.

Valoarea totală a contractului este 853,422,022.52 lei fără TVA. Sursa de finantare: Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020 și Guvernul României, informează CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel