Autostrada A13 Brașov-Bacău. Bode: Doar rău-voitorii și mincinoșii pot contesta

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că autostrada A13 Brașov - Bacău ”devine realitate”, iar lucrările intră în linie dreaptă. 

Proiectul autostrăzii A13 Brașov - Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a desemnat, în urma licitației, câștigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic de execuție, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, se arată într-un comunicat de presă. 

Când încep lucrările de proiectare

 

În câteva zile, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal. Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor 2 etape a fost semnat în luna mai 2020.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Brașov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. (...) Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel