Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Autorizația de securitate la incendiu pentru șase spitale, proiect CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar putea adopta proiecte privind obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru șase spitale. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea adopta, în şedinţa de joi, proiecte vizând obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru şase spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), valoarea investiţiilor depăşind 66 de milioane de lei cu TVA. Proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi stipulează că se aprobă indicatorii tehnico-economici faza DALI în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru: Spitalul Clinic 'Prof. Dr. Theodor Burghele', Spitalul Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila', Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul de Boli Cronice 'Sfântul Luca', Spitalul Clinic 'Nicolae Malaxa' şi Spitalul Clinic 'Sfânta Maria'. Finanţarea obiectivelor de investiţii se va efectua din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin ASSMB.

Care este valoarea investiției 

Valoarea totală a investiţiei pentru Spitalul Clinic 'Prof. Dr. Theodor Burghele' se ridică la circa 5,7 milioane de lei cu TVA. Potrivit referatului de aprobare al acestui proiect, sunt propuse o serie de măsuri, printre care: recompartimentări pereţi cu performanţă la foc, uşi metalice rezistente la foc, sisteme de autoînchidere la uşi şi bare antipanică, lift de evacuare pentru persoanele cu dizabilităţi la corpul unde este ambulatoriul, scară metalică exterioară de evacuare în caz de incendiu la corpul în care se află spitalul. În cazul Spitalului Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila', valoarea totală a investiţiei este de aproape 6 milioane de lei cu TVA.

În referatul de aprobare al acestui proiect este stipulat că se propun o serie de măsuri, printre care: scară metalică exterioară, demolări de pereţi pentru realizarea uşilor de evacuare spre scara metalică exterioară, înlocuire de uşi interioare, recompartimentări pereţi cu performanţă la foc, montarea a două cuplaje Storz pentru alimentarea cu apă de la autospeciala de intervenţie. În ceea ce priveşte Spitalul Clinic Filantropia, valoarea investiţiei se ridică la circa 13 milioane de lei cu TVA. Se propun mai multe măsuri, printre care: scări metalice exterioare, demolări de pereţi pentru realizarea uşilor de evacuare spre scări metalice exterioare, înlocuirea de uşi interioare, recompartimentări pereţi cu performanţă la foc. La Spitalul de Boli Cronice 'Sfântul Luca', valoarea investiţiei se cifrează la aproximativ 15,7 milioane de lei cu TVA.

Ce lucrări se vor realiza 

Printre lucrările care se vor realiza se numără: realizarea a patru scări metalice noi, exterioare, pentru evacuarea persoanelor care nu se pot deplasa singure, închiderea de coridoare, holuri cu gips-carton, schimbarea de uşilor cu geam cu uşi pline. Spitalul Clinic 'Nicolae Malaxa' ar avea o alocare de 12,4 milioane de lei cu TVA, proiect ce presupune montarea de balustrade noi la unele scări, schimbarea uşilor de la saloanele cu pacienţii care nu se pot evacua singuri cu uşi cu lăţimea de 1,05 metri şi înălţimea de 2,10 metri, montarea de uşi cu sistem de autoînchidere pentru casele de scară, realizarea unei scări metalice noi exterioare pe latura estică a corpului B pentru evacuarea persoanelor care nu se pot deplasa singure, precum şi a unui lift secundar ce poate fi utilizat la evacuarea pacienţilor cu targa în partea de sud a corpului D.

Pentru Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' este prevăzută o investiţie de circa 13,5 milioane de lei cu TVA, pentru realizarea a două scări metalice exterioare pentru evacuarea persoanelor care nu se pot deplasa singure, precum şi a unui radier general pentru grupul electrogen, înlocuirea uşilor care nu corespund sau sunt defecte, închiderea de case de scări, coridoare, holuri cu gips-carton, conform Agerpres. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy